Akupunktur Tedavisi

Akupunktur, vücutta belirli noktalara iğne (akupuktur), basınç (akupres), negatif basınç (coupling), ozon (ozon akupunktur) uygulanması ile vücut enerji kanalları akışının düzenlenmesi ve/veya kutanöz reflekslerin harekete geçirilmesiyle fiziksel ve ruhsal iyileşmeyi sağlayan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemi uygulayan hekimin doğu tıbbı yaklaşımına hakim olması ve iyi bir muayene sonucu doğru tanı koyması ile, akupunktur tedavi yöntemi oldukça başarılıdır. Akupunktur, fiziksel ve ruhsal hastalıkları tedavi etmesinin yanında düzenli olarak uygulanırsa pek çok hastalığın oluşmasını da önleyebilir. Bunun yanında akupunktur yaşlanmayı önlemek veya geciktirmek amacıyla da düzenli aralıklarla uygulanmaktadır. Tamamlayıcı tıp polikliniğimizde tüm akupunktur yöntemleri başarı ile uygulanmaktadır.

 

Akupunktur tedavisinin uygulandığı hastalıklar;

  • Kas – iskelet sisteminin mekanik ağrısı
  • Eklem ağrıları
  • Migren, gerginlik tipi organik olmayan baş ağrıları
  • Diş ağrıları
  • Nöropatik ağrılar
  • Kas spazmı, bel fıtığı akut konservatif dönem ve kronik dönembel ağrıları
  • Taşıt tutması ve ilaç yan etkisine bağlı bulantı ve kusmalar
  • Fonksiyonel gastrointestinal sistem bozuklukları, motilite bozuklukları
  • Reflü
  • Kabızlık
  • Allerjik rinit bulguları
  • İnfertilite
  • Dismenore, Polikistik over sendromu, premenstruel sendrom
  • Doğum ağrısı
  • Uyku bozukluğu – organik nedene bağlı olmayan
  • Obesite tanısı almış hastada diyete uyum
  • Allerji, egzema ve cilt kuruluğuna bağlı kaşıntı
  • Sigarayı bırakma esnasında oluşan anksiyete
  • Anksiyete
  • Gece işemeleri – organik nedene bağlı olmayan
  • Vertigo – ornanik nedene bağlı olmayan
  • Kemoterapi ve radyoterapiye bağlı bulantı, kusma, ağrı, ağız kuruluğu
  • Kronik Solunum Sistemi hastalıklarında günlük yaşam kalitesini artırma
  • Genel iyilik halinin oluşturulması ve sürdürülmesine yardımcı olma

GAPS Diyeti

GAPS (Gut and Psychology -Physiology- Syndrome):  Bağırsak ve Psikoloji -Fizyoloji- Sendromu olarak bilinir. Bağırsak florası ve bağırsak mukoza geçirgenliğinin bozulmasıyla ortaya çıkan psikolojik ve fizyolojik hastalıklara GAPS sendromu denilir. GAPS sendromu çok geniş bir hastalık yelpazesini içine alır. Otizm, Hiperaktivite Bozukluğu, Depresyon, Anksiyete, Panik Atak, Dikkat eksikliği Bozukluğu, Konuşma Bozuklukları (Disleksi, Dispraksi), Yeme Bozuklukları gibi psikolojik sorunlar yanında Otoimmun Hastalıklar, Allerji, Astım, Deri hastalıkları, metabolik sendrom gibi fizyolojik bozukluklar GAPS sendromu olarak değerlendirilebilir. Bu hastalıklar gibi pek çok rahatsızlık GAPS diyeti ile kontrol altına alınabilir ve yeterli süre GAPS Danışmanı kontrolü altında uygulanırsa tedavi edilebilir.  

GAPS TEDAVISIYLE İYiLEŞEN VEYA ÖNLENEN PSiKOLOJi SENDROMLARI VE PSiKiYATRiK HASTALIKLAR

Otizm, Şizofreni, Epilepsi, Depresyon, Bipolar Bozukluk, Anksiyete, Şizoaffektif Bozukluk, ​OKB (Obsesif Kompulsif Bozukluk), Obsesyonlar,DEB (Dikkat Eksikliği Bozukluğu), DEHB (Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu), Disleksi, Dispraksi, Panik Atak, ​Öfke Problemleri​, ​Yeme Bozuklukları, Uyku Problemleri Bağımlılıklar

GAPS TEDAViSiYLE İYiLEŞEN VEYA ÖNLENEN FiZYOLOJi SENDROMLARI VE OTOiMMÜN SiSTEM HASTALIKLARI

 Akne, Alerjiler, Anemi, Artrit, Astım, Bellek Problemleri, Çölyak, Demans (Bunama), Diyabet, Egzema, Eklem Ağrıları, Enzim ve Hormon Bozuklukları, Gelişme Geriliği, ​Gıda Alerjileri, Gıda İntoleransları, Otoimmün Tiroidit (Haşimato), Kolesterol Problemleri, Kronik Yorgunluk, Kulak Enfeksiyonları, Migren, MS (Multipl Skleroz), PMS-Regl Problemleri, ​Parkinson, Romatoid Artrit (RA), ​Sedef, Sistit, ​Tansiyon Problemleri, Tiroit Problemleri, Uyku Problemleri

GAPS TEDAVİSİYLE İYİLEŞEN VEYA ÖNLENEN SİNDİRİM SİSTEMİ SORUNLARI 

 Ağız Kokusu, Crohn, ​Gastrit, Gaz, Hazımsızlık, ​İrritabl Bağırsak Sendromu, ​İshal, Kabızlık, Kolik, Kötü Kokulu veya Anormal Dışkı, Mide Ekşimesi, ​Pamukçuk, ​Reflü, Şişkinlik, ​Ülser, Ülseratif Kolit

Kaynak: © Copyright 2010 Natasha Campbell-McBride
"GAPS" ve "Gut And Psychology Syndrome", 

Kozmetik Akupunktur

Mei Zen Kozmetik akupunktur, vücut akupunkturu ile birlikte yüz, boyun ve karın bölgesine Mei Zen Protokolü çerçevesinde lokal akupunktur uygulamasıdır. Böylece vücut akupunkturunun olumlu etkileri ile birlikte, uygulanan bölgede düzeltici ve  iyileştirici etkiler ortaya çıkmaktadır. Başlangıç uygulaması mutlaka haftada 2 seans olmak üzere 10 seans düzenli olarak uygulanmalıdır. İlk olumlu sonuçları 3-5 seansta ortaya çıkmakla birlikte belirgin sonuçlar başlangıç uygulaması bittikten 3 ay sonra görülmektedir. Sonrasında ilk 3 ay ayda 1, sonraki dönemde 2 ayda 1 ve sonuçlara göre daha sonra 3-6 ya da 9 ayda bir rapel yapılarak etkinin kalıcı olması sağlanmakta ve anti aging etkileri sürdürülmektedir. Mei Zen Protokolünde genel vücut akupunkturu da uygulandığı için genel vücut sağlığında düzelme, mide-barsak sisteminin rahatlaması, uyku düzeninin sağlanması ile ilgili ciddi iyileşmeler görülmektedir.

Nöral Terapi

 

Nöralterapi:

Nöralterapi lokal analjezik enjeksiyonu ile otonom sinir sisteminde düzenleyici ve uyarıcı bir etki yaparak iyileşmeyi sağlamaktadır.

Vejetatif sinir sistemi, vücudun tüm istemsiz fonksiyonlarını düzenleyen bir sistemdir. Hormonların salınımı ve düzeni, kalbin çalışması, kan basıncının düzenlenmesi, barsak hareketleri, cinsel işlevler, adet görme, terleme gibi işlevler bu sistem ile kontrol edilir. Bu sistemdeki bir düzensizlik çarpıntı, sindirim problemleri, bağırsak hareketlerinde düzensizlik, hormonlarda düzensizlik ve buna bağlı üreme işlevinde bozulma ve adet düzensizlikleri, aşırı terleme ve benzeri rahatsızlıklar oluşturmaktadır. Nöralterapi ile vejetatif sinir sistemi etkilenerek bu şikayetlerde düzelme sağlanmaktadır.

Uygulama sırasında enjeksiyonlar sinirlerin yoğun olarak bulunduğu cilt içine yapılmaktadır. Bu nedenle yan etkisi yok denecek kadar azdır.

Ozon Tedavisi

Mezoterapi

Diğer Uygulamalar

PRP, CGH, Kök Hücre CD+34 uygulamaları